Înscrieri la Centrul de educație și îngrijire al Episcopiei Caransebeșului

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Iulie 2024

La Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” din Episcopia Caransebeșului se organizează până la finalul lunii iulie înscrieri pentru anul școlar 2024‑2025. Instituția face parte din cadrul Așezământului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al episcopiei și are misiunea de a oferi activități educaționale, recreative și de îngrijire specializată copiilor cu vârsta de până la 3 ani inclusiv și a școlarilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Ultima zi de înscriere este 31 iulie 2024.

Accesul la serviciile centrului se face la solicitarea părinților sau a altui susținător legal al copilului, iar, după analizarea cazului, dosarul va fi admis sau aparținătorii vor fi orientați spre alte instituții, se arată pe episcopiacaransebesului.ro.

Pentru întocmirea dosarului de înscriere a copiilor cu vârsta de până la 3 ani inclusiv sunt necesare următoarele acte: acte de stare civilă și de identitate a părinților, copie certificat naștere al copilului, adeverință venit părinți. Alături de acestea se vor adăuga și analize precum: coproparazitar și exsudat faringian, iar de la medicul de familie se vor solicita fișa de intrare în colectivitate, avizul epidemiologic și fișa vaccinurilor.

Pentru dosarul școlarilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani se atașează dosarului de admitere actele de stare civilă și de identitate ale părinților; copie certificat naștere al copilului; adeverință venit părinți; adeverință de elev și adeverință de sănătate de la medicul de familie.

Printre criteriile de selecție a beneficiarilor se numără situația copilului, care trebuie să frecventeze cursurile unei instituții de învățământ din zonă, cu mențiunea că au prioritate copiii cu risc de abandon școlar.

Totodată, în cadrul procesului de selecție au prioritate copiii care nu mai beneficiază de următoarele măsuri de protecție: instituționalizarea; plasarea la asistent maternal profesionist; plasament/încredințare la rude și acordarea de ajutor material, se arată pe site‑ul amintit.

Detalii puteți afla la numerele de telefon: 0766.283.351 - Violeta Mӧkesch - asistent social copii antepreșcolari, și 0766.549.129 - Laura Pocrean - asistent social copii școlari.