Instalare de preot la Parohia Todireşti II, Protopopiatul Paşcani

Un articol de: Tudorel Rusu - 04 Feb 2016

În ziua praznicului împărătesc al Întâmpinării Domnului, a fost instalat în Parohia Todireşti II preotul Cătălin-Ionuţ Dascălu. La momentul instalării noului paroh, au fost prezenţi pr. Pavel Postolachi, protopopul Protoieriei Paşcani, preoţi veniţi din vecinătatea parohiei, cât şi din judeţele Botoşani şi Neamţ, precum şi autorităţile locale.

La Sfânta Liturghie au participat câteva sute de credincioşi, împreună cu un sobor de preoţi. Răspunsurile la strană au fost date de tineri de la ATOR Iaşi. La momentul instalării noului paroh, preotul Cătălin-Ionuţ Dascălu, au fost prezenţi pr. Pavel Postolachi, protopopul Protoieriei Paşcani, preoţi veniţi din vecinătatea parohiei, cât şi din judeţele Botoşani şi Neamţ, precum şi autorităţile locale. La final, un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale din Todireşti au prezentat un program artistic.

Părintele protopop Pavel Postolachi a îndemnat în cuvântul său ca enoriaşii celor două parohii din satul Todireşti să rămână în unitate, înţelegere şi ajutor reciproc, şi să nu fie influenţaţi de o împărţire administrativă. La rândul său, noul preot paroh din Todireşti a mulţumit lui Dumnezeu, „Cel care ştie să rânduiască lucrurile în vieţile tuturor după cum e cel mai bine“, enoriaşilor care l-au primit într-un număr mare, cât şi părinţilor care i-au fost alături.

Până în toamna anului trecut, în satul Todireşti a existat o singură parohie, păstorită timp de 38 de ani de părintele Ioan Baciu. Odată cu retragerea părintelui din motive medicale, s-a luat hotărârea înfiinţării a două parohii, a doua biserică - Todireşti II fiind ridicată începând cu anul 2010.