Instalarea noului preot în Parohia Racovița

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 29 Iunie 2016

Credincioșii Parohiei Racovița au trăit, zilele trecute, momente de mare bucurie, întrucât l-au primit pe noul lor păstor sufletesc. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, evenimentul a început prin oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, alcătuit din părintele Ioan Cerbu, protoiereul Protopopiatului Lugoj, părintele Ioan Pociumb, cel care a păstorit această comunitate peste 30 de ani, părintele Ovidiu Foale de la Parohia Topolovățu Mare și părintele Ciprian Berariu, noul părinte duhovnicesc. La Dumnezeiasca Liturghie au participat numeroși credincioși atât din Racovița, cât și din alte parohii învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de corul mixt al parohiei.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele Ciprian Berariu a fost instalat de părintele protopop Ioan Cerbu, primind însemnele oficiale oferite la instalarea fiecărui preot paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii.

La final, noul preot paroh a exprimat cuvinte de mulțumire lui Dumnezeu, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, pentru numirea sa în această parohie, precum și tuturor preoților și credincioșilor care au fost alături de el în această zi importantă din viața sa.