Instalarea unui nou preot în Parohia Prunișor, judeţul Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 01 Martie 2018

În prima duminică din Postul Mare, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfin­țitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului,  membrii comuni­tății eclesiale din Parohia Pruni­șor, Protopopiatul Sebiș, l-au primit pe noul păstor de suflete.

Acest eveniment important a început cu săvârșirea slujbei Utreniei, continuându-se cu Sfânta Liturghie. Aceasta a fost săvârșită de către părintele protopop Adrian Zaha, care păs­torește comunitatea din Parohia Ineu, părintele pensionar Mihail Popa și noul slujitor al Parohiei Prunișor, părintele Florin Ioan Avram. La Sfânta Liturghie au luat parte numeroși credincioși, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos.

După săvârșirea Dumne­ze­ieștii Liturghii, părintele protopop Alexandru Botea l-a prezentat pe noul preot credincioșilor, înmânându-i acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile lo­cașului de cult.

Părintele protopop a explicat simbolismul celor înmânate, încurajându-l și oferindu-i câteva sfaturi părintelui Florin Ioan Avram în lucrarea pastoral-misionară pe care a început-o, dând ca exemplu pe Arhiereul cel Veșnic, Mântuitorul Iisus Hristos, care Și-a asumat misiunea de Mare Preot.

Noul preot al Parohiei Pru­nișor a adus mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu, Logosului întrupat și înviat, pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și a familiei sale, mai apoi Înalt­preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru încrederea și susținerea acordată, protopopilor Alexandru Botea și Adrian Zaha, celorlalți preoți, familiei și tuturor credin­cioșilor prezenți la acest eveniment unic din viața sa.