Întâlnire a preoților din Protopopiatul Sector 1 Capitală

Data: 15 Noiembrie 2022

În ziua sărbătoririi Sfântului Ierarh Grigorie Palama, luni, 14 noiembrie, a avut loc la biserica Parohiei Precupeții Noi o nouă întâlnire administrativă a preoților din Protoieria Sector 1 Capitală, sub coordonarea și îndrumarea părintelui protopop Marin Comănescu.

În contextul anului 2022 dedicat de Patriarhia Română în mod special sfinților isihaști, întâlnirea preoților din Sectorul 1 al Capitalei a debutat cu Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, sub protia părintelui protoiereu Marin Comănescu.

În continuare, a avut loc prezentarea cărții „În groapa cea mai de jos”, a părintelui Pavel Rotaru, secretarul Protoieriei Sector 1 Capitală și preot paroh la Parohia Măicăneasa. Autorul a prezentat tematica abordată, explicând că noua apariție cuprinde reflecții teologice, fiind un studiu despre continuitatea dintre spiritualitatea biblică a psalmilor Utreniei și spiritualitatea Sfântului Cuvios Siluan Athonitul.

Părintele protopop Marin Comănescu a prezentat unele aspecte administrative, subliniind faptul că Sfântul Grigorie Palama și toți sfinții isihaști trebuie să fie permanent modele de comuniune prin cuvânt, slujire și făptuire. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească.