Întâlnire a reprezentanților Asociaţiei „Oastea Domnului” la Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 23 Feb 2022

Miercuri, 23 februarie 2022, la Centrul eparhial Suceava, a avut loc întâlnirea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu membri delegați ai Asociaţiei „Oastea Domnului” din cuprinsul eparhiei.

În cadrul întrevederii, care a avut loc în Sala „Pimen Arhi­epis­copul”, în perspectiva aniversării centenarului Asociaţiei „Oastea Domnului”, au fost analizate și discutate diferite aspecte cu privire la măsurile necesar a fi implementate pentru îmbunătățirea calității vieții duhovnicești a credincioșilor, proiectele care se desfășoară în folosul semenilor, precum și la relația celor din asociaţie cu preoții parohi din zonele în care aceștia locuiesc.

Înaltpreasfinția Sa şi-a exprimat aprecierea pentru activitatea Asociaţiei „Oastea Domnului” şi a îndemnat la păstrarea legăturii constante cu Biserica și implicarea activă în lucrarea acesteia.

Totodată, cei prezenți au expus problemele cu care se confruntă în comunitate și și-au manifestat bucuria pentru organizarea acestei întâlniri, care poate sta la baza unei colaborări roditoare.

Alături de reprezentanții asociaţiei și de clericii care i-au însoțit, la eveniment au participat și Prea­sfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pr. Filaret Ruscan, consilier eparhial în cadrul Sectorului misiune pastorală și actualitate creștină, pr. Dimitrie Horga, consilier administrativ-bisericesc, precum și protoierei și misionari protopopești ai celor cinci protopopiate ale epar­hiei - Suceava I, Suceava II, Ră­dăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

La final, Înaltpreasfințitul Părin­te Arhiepiscop Calinic a anunțat faptul că astfel de întâlniri cu membrii Asociaţiei „Oastea Domnului” vor avea loc anual. Ierarhul le-a dăruit tuturor participanților câte un exemplar din lucrarea sa, „Cuvântări la ceas de priveghere”, publicată la Editura Crimca a Arhi­episcopiei Sucevei și Rădăuților.

Întâlnirea s-a încheiat cu recitarea unor poezii și interpretarea unor cântări închinate Maicii Domnului.