Întâlnire a tinerilor ortodocși în municipiul Târgu-Mureș

Un articol de: Iuliu Horaţiu Sita - 14 Feb 2020

Elevii din școlile municipiului Târgu-Mureș s-au întâlnit, miercuri, 12 februarie, în cadrul primei activități tematice din acest an, desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”. Evenimentul a fost organizat de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Român Târgu-Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Tema întâlnirii a fost „Familia tra­dițională - iubire și onoare” şi a fost prezentată de pr. Călin Budai, slujitor la Biserica „Buna Vestire”-catedrala mică din Târgu-Mureș. Cu acest prilej, pr. Călin Budai a evidențiat rolul familiilor tradiţionale în devenirea şi continuitatea poporului român. 

Gazdele, coordonate de directorul Adela-Cristina Ciulea, au fost implicate în organizarea acestui gen de evenimente şi în anii anteriori. 

Activități similare vor continua pe parcursul anului 2020, având ca obiectiv principal sprijinirea tinerilor în redescoperirea valorilor familiei tradi­ționale, în contextul Anului omagial al pasto­rației părin­ților și copiilor și Anului comemorativ al filantropilor orto­docși români, în Patriarhia Română.