Întâlnire catehetică anuală cu tema „Cine are urechi de auzit să audă!“

Un articol de: Pr. George Bamboi - 06 Iulie 2016

Vineri, 1 iulie 2016, a avut loc la Parohia Ciurea întrunirea catehetică anuală a preoţilor din Protopopiatul 3 Iaşi. La acest eveniment au participat pr. dr.  Bogdan Racu, inspector pentru învăţământ şi cateheză în cadrul Centrului eparhial Iaşi, pr. protopop Mihail Roşu, pr. George Bamboi - responsabil cateheză la Protopopiatul 3 Iaşi, precum şi 17 preoţi.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, participanţii au încercat să alcătuiască o cateheză aparte, fără a se folosi cuvintele, titlul catehezei fiind „Cine are urechi de auzit să audă!“. Prin această activitate, preoţii au înţeles că pentru a prezenta o cateheză nu este nevoie doar de cuvinte. S-a folosit una din metodele din programa catehetică, anume turul galeriei, care presupune folosirea de imagini pentru a transmite informaţii. În cadrul discuţiilor, pr.  Bogdan Racu a îndemnat preoţii să se folosească în prezentarea catehezelor şi de iconografia sau muzica bisericească, deoarece sunt elemente familiare tuturor creştinilor.

„Catehizarea tinerilor este de o importanţă vitală pentru viitorul parohiilor de astăzi şi o provocare pentru noi, preoţii, de a ne implica mai activ în viaţa tinerilor“, a spus părintele Lucian Vamanu.

„Întâlnirea a fost constructivă, în cadrul ei aplicându-se  metode catehetice care au fost astfel mai bine înţelese de către participanţi. A fost foarte antrenantă, toţi cei de faţă având propria contribuţie la reuşita ei. Experienţa părintelui inspector, care a moderat întâlnirea, a adus un plus de înţelegere a modului în care se pot folosi metode catehetice inedite în cadrul activităţilor pe care le desfăşurăm în parohii“, a declarat părintele Marius Zăbavă.

Trainingul din acest an a avut drept scop pregătirea preoţilor, care vor susţine cateheze demonstrative în lunile septembrie - octombrie în cadrul cercurilor pastorale din Protopopiatul 3 Iaşi.