Întâlnire cu preoții la Făget

Un articol de: Pr. Cristian Farcaş - 31 Ianuarie 2019

Marți, 29.01.2019, în sala de ședințe a Protopopiatului Făget, a avut loc o întâlnire de lucru în vederea implementării unor noi strategii în desfășurarea proiectului „Hristos împărtășit copiilor”. Din încredințarea Înaltprea­sfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la eveniment a participat părintele Nechifor Tănase, consilier al Sectorului învă­ță­mânt și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoa­rei. Au mai fost prezenți și 27 de preoți din protopopiat care des­fă­șoară în parohiile lor acest program.

 În deschidere, părintele protopop Bujor Păcurar a subliniat importanța acestui proiect catehetic pentru tinerii din cuprinsul protopopiatului, menționând că, încă de la lansarea în anul 2008, acest proiect a fost desfășurat cu rezultate bune în zona de est a Arhiepiscopiei Timișoarei. Apoi părintele consilier Nechifor Tănase a propus desfășurarea unei sesiuni de pregătire a preoților implicați în proiectul mai sus-menționat în vederea îmbună­tățirii activității catehetice a fiecărui preot în parohia în care își desfășoară activitatea.

În încheiere au avut loc mai multe luări de cuvânt din partea celor prezenți, participanții exprimându-și disponibilitatea la sesiunea de pregătire, în vederea participării ulterioare la Concursul național catehetic: „Hristos, sufletul satului meu”.