Întâlnire cu Sergiu Celibidache și Pan M. Vizirescu la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Un articol de: Daniela Șontică - 20 Octombrie 2022

Casa Artelor „Dinu Lipatti” organizează vineri, 21 octombrie 2022, de la ora 19:00, cea de-a doua ediție a evenimentului „Memoria Culturii Românești”, prezentat de cunoscuta jurnalistă Marilena Rotaru, după cum arată pe pagina de Facebook a instituției. Publicul va putea viziona filmele documentare „Ca un copac în furtună - Sergiu Celibidache” și „Mi se oprise timpul - Pan Vizirescu”, realizate de Marilena Rotaru, în cadrul unui amplu demers jurnalistic și cultural de recuperare a unei părți însemnate de istorie a culturii române, fie că vorbim de românii exilați, fie că ne referim la cei care au suferit în închisorile comuniste.

Dintre programele realizate la Televiziunea Română de Marilena Rotaru amintim: primul interviu cu dirijorul Sergiu Celibidache (difuzat în februarie 1990), „Eternă bucurie-i frumusețea”, documentar consacrat pictoriței Margareta Sterian (difuzat după 1989); Centenarul Cella Delavrancea pe scena de concerte a RTV. Între 1991 și 2016, a realizat serialul de televiziune „Memoria exilului românesc”, 150 de episoade fiind consacrate personalităților de origine română exilate în timpul regimului comunist. 

Conceptul programului „Memoria Culturii Româ­nești” aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”. Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea. Accesul persoanelor cu dizabilități și al însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314.252.563.