Întâlnire de suflet cu membrele SOFR din Bălți

Un articol de: Silviu Dascălu - 03 Octombrie 2023

Sâmbătă, 30 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași le-a avut ca invitate pe mem­brele So­cietății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți. 

Ziua a început cu întâmpinarea delegației, în sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitro­politan Iași, de către Daniela Naclad - preșe­dinte SOFR Iași, împreună cu membrele societății. 

După rugăciunea de început și binecuvântare, a urmat un cuvânt duhovnicesc oferit de părintele arhimandrit Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium, consilier al Sectorului de misiune și delegat al Înaltpreasfin­țitului Părinte Mitropolit Teofan pentru activitatea SOFR, care a vorbit despre sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului și a transmis oaspetelor gânduri de încurajare pentru des­fășurarea acti­vi­tății și dincolo de Prut. 

Agenda întâlnirii a continuat cu vizionarea unui material video, care a ilustrat un rezumat al activi­tăților SOFR Iași din ultimii patru ani. Doamnele din Bălți au primit cu entuziasm idei și propuneri de activități pentru proiectele viitoare. Liliana Lungu, președinta SOFR Bălți, a conturat într-un discurs viziunea și misiunea societății, menționând și provocările pe care le întâmpină la început de drum.

Președinta de onoare SOFR Iași, Angela Olariu, a prezentat un scurt istoric din evoluția SOFR Iași, iar prof. Maria Stoica a prezentat lucrarea „Dimitrie Cantemir - cărturar și voievod”, la 350 de ani de la naș­terea sa și la 300 de ani de la trecerea la veșnicie. Întâlnirea a fost moderată de Daniela Naclad, președinte SOFR Iași. Publicul prezent la eveniment s-a bucurat și de un program artistic pregătit de Maria Boampă, care a interpretat un buchet de melodii populare și a adus în sală multă bună dispoziție și prețuire a tradițiilor populare românești.