Întâlnire la 40 de ani de la absolvirea facultății, la Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 20 August 2016

Absolvenții promoției 1972-1976 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” s-au reîntâlnit la instituția de învățământ teologic din Sibiu.

Întâlnirea de 40 de ani de la absolvirea cursurilor de licență a început cu un Te Deum oficiat în capela facultății, urmat de un Parastas pentru profesorii și colegii trecuți la cele veșnice. Slujbele religioase au fost oficiate de un sobor de preoți format din absolvenți ai promoției 1972-1976 şi din actuali profesori, între care decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ .dr. Nicolae Chifăr.

La slujbele religioase a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvântat și i-a felicitat pe absolvenții reîntâlniţi după 40 de ani de la terminarea cursurilor de licență.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde a fost citit catalogul, iar fiecare absolvent și-a prezentat activitatea pastoral-misionară din comunitățile încredințate, realizările pe plan profesional și familial. Absolvenții au avut posibilitatea să se reîntâlnească și să-i asculte din nou pe pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu,pr. prof. Dumitru Abrudan, pr. prof. Vasile Mihoc și alte cadre didactice de la facultatea sibiană.