Întâlnirea cercului misionar-pastoral Hondol

Data: 12 Noiembrie 2013
O parte din preoţii din Protopopiatul Deva s-au întâlnit, în cadrul Cercului misionar-pastoral Hondol, la Biserica Parohiei Vărmaga cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“. Activitatea a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către soborul de nouă preoţi în frunte cu Protopopul Devei, Petru Costa. Apoi, pr. Petru Costa a vorbit despre importanţa milosteniei şi a transmis celor prezenţi binecuvântări arhiereşti din partea Preasfinţitului Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.  
 
Pr. Ionel Plitea, în calitate de gazdă, a mulţumit colegilor preoţi pentru vizita făcută şi credincioşilor care au venit, atât din localitate cât şi din satele învecinate, pentru a participa la rugăciune împreună şi a acordat diplome de recunoştinţă mirenilor care sprijină prin activitatea lor sfântul altar: cântăreţului Emanuel Voica, paraclisierului Ştefan Petru şi prescurăriţei Silvia Poenar. 
 
În a doua parte a întâlnirii, preoţii au dezbătut probleme legate de viaţa parohială, despre importanţa milosteniei pe care fiecare o poate face după puterile sale. (Pr. Mircea Mihuleţ)