Întâlnirea grupurilor de suport „Alcoolicii anonimi” la Roman

Data: 21 Feb 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Centrul eparhial de la Roman a avut loc în data de 18 februarie 2023 o întâlnire regională a grupurilor „Alcoolicii anonimi (A.A.)” din Moldova, cu ocazia sărbătoririi a patru ani de la înființarea Grupului A.A. „Renașterea” din Roman.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Casei „Sfântul Ierarh Dosoftei”, de-a lungul zilei fiind desfășurate două teme de interes pentru cei 50 de participanți. În prima parte a zilei a fost dezbătută tema „Credință și încredere”, iar în partea a doua tema „Alcoolismul ca boală de familie”. În cadrul acestei întâlniri, membrii grupurilor participante au oferit Grupului A.A. „Renașterea” din Roman diplome aniversare.

Grupul A.A. „Renașterea” din Roman își desfă­șoară activitatea în cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”, sub coordonarea protosinghelului Gabriel Roșu. Activitatea acestui grup se des­fășoară de două ori pe săptămână, marțea și joia, cu începere de la ora 17:30. În prezent, grupul numără 12 persoane care beneficiază de susținere și un program spiritual specific.