Întâlnirea preoților pensionari din Protopopiatul Fălticeni

Un articol de: Pr. Cătălin Gheorghe Simion - 15 Iulie 2021

Preoții pensionari din Fălticeni s-au întâlnit la Cetatea de Scaun a Sucevei în ziua în care Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit pe binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul a fost organizat de Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”-Fălticeni, Aso­ciația umanitară „Credință și faptă”-Fălticeni, în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni și Muzeul Națio­nal al Bucovinei.

După Sfânta Liturghie oficiată în prima parte a zilei, în timpul amiezii, la Cetatea Sucevei, s-a săvâr­șit slujba Acatistului Sfântului Ștefan cel Mare și s-a făcut pomenire pentru vitejii ostași ai cetății, după care s-au împărțit colăcei vizitatorilor și celor care au participat la rugăciune. S-a vorbit despre impor­tanța aducerii aminte a bravilor îna­intași, despre valoroasa moș­tenire transmisă urma­șilor (Țara, Nea­mul și Cre­din­ța), despre ținutele militare de epocă purtate cu respect de elevii școlii militare la eveniment, despre drapelele de luptă ale Regimentului „16 Dorobanți”-Fălticeni și despre icoana Sfântului Ștefan cel Mare, în care ­este reprezentat cu un picior ne­încălțat.

Slujba a fost oficiată de un sobor de părinți din care au făcut parte preoții militari de la Școala Militară de Sub­ofițeri de Jandarmi Fălticeni, IJJ Suceava, ISU Suceava și preoți pensionari din Protopopiatul Fălticeni.