Întâlnirea profesorilor de religie din Harghita

Un articol de: Ziarul Lumina - 05 Aprilie 2017

La Odorheiul Secuiesc, din județul Harghita, la sediul Liceului „Marin Preda”, a avut loc o întâlnire a profesorilor de religie din județ, cu scopul consfătuirii în cadrul Cercului Pedagogic. Organizator și coordonator al acestui eveniment a fost Elena Mândru, inspector şcolar, în parteneriat cu conducerea şcolii.

Tema dedicată „Anului Omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti” şi „Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română, a fost susţinută de profesorul de religie de la Liceul „Marin Preda” din localitatea Odorheiul Secuiesc, pr. Ioan Axintioaie.

Apoi, despre misiunea cadrelor didactice privind educaţia tinerilor a vorbit Elena Pândru, inspector şcolar.

Pr. Laurenţiu Gabriel Panciu, inspector eparhial pentru cateheză și activități cu tineretul, reprezentantul Episcopiei Covasnei și Harghitei la această întâlnire, a vorbit despre Concursul Național „Icoana și Școala mărturisirii”, desfăşurat în cadrul Patriarhiei Române, precum și despre necesitatea de a fi susținute parteneriate viabile între profesorii de religie și preoţi, în vederea formării tinerilor. A fost transmis, cu acest prilej şi un mesaj de binecuvântare din partea Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.