Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Asociaţia vâlceană „Sfântul Valentin”

Un articol de: Pr. Constantin Olariu - 22 Iunie 2018

Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat o nouă sesiune de studiu biblic. Subiectul abordat a fost pericopa din Sfânta Evanghelie de la Matei, cap. 8-11, care cu­prinde ca teme principale vindecarea unui lepros, a slugii suta­șului, a soacrei lui Petru, umblarea pe mare și potolirea furtunii, vindecarea celor doi îndră­ciți din ținutul gadarenilor, vindecarea fiicei conducătorului sina­gogii, chemarea celor 12 ucenici la apostolat și mărturia dată de Mântuitorul despre Sfântul Ioan Botezătorul, numindu-l „cel mai mare om născut din femeie”.

Sfânta Scriptură este pentru mulţi lumină și un punct de reper. Ea descoperă credinciosului sensul existenţei şi iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, fiind considerată de mulți ca o carte care a contribuit la generarea şi la modelarea culturii de-a lungul veacurilor.

Moderatorii întâlnirii au fost părintele protosinghel Grigorie Stavarache, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală, și Gabriel Moș­teanu, președintele Asociației „Sfântul Valentin”. Au fost prezenți tineri, dar și cre­dincioși din municipiu.