Întâlnirea tinerilor ortodocși din Dorohoi

Un articol de: Pr. Ioan Emanuil Cojocariu - 15 Iulie 2021

Joi, 8 iulie 2021, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bucecea, județul Botoșani, a avut loc întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Dorohoi. În mijlocul acestora s-a aflat arhimandritul Nicodim Petre,  consilierul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor și stareț al Mănăstirii Bucium din Iași.

Tema întâlnirii a fost „Viața veșnică - împlinirea eforturilor noastre” și a însemnat o provocare atât pentru participanți, cât și pentru preoții moderatori, pentru că a reprezentat un îndemn spre reflecție asupra modului în care trebuie trăită și înțeleasă viața. Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie la care au participat tinerii, după care a urmat conferința susținută de părintele arhimandrit Nicodim Petre. Participanții au fost conduși într-un proces de conștientizare a stării lor actuale care le-a oferit curajul de a stărui în viața duhovnicească spre desă­vârșire și dobândirea vieții veșnice în Împărăția lui Hristos. Captivați de cuvintele pline de însemnătate ale părintelui, programul a continuat cu două sesiuni pe grupe, unde au dezbătut tema întâlnirii prin diferite activități.

Finalul a fost dedicat momentelor artistice pregătite de organizatori, unde bucuria și voia bună nu au lipsit. Sesiunea de concluzii în care a fost redat și rezumatul întâlnirii printr-un clip video a avut scopul de a însuma entuziasmul, credința, prietenia și comuniunea creată pe parcursul întregii zile.