Întâlnirea tinerilor ortodocși din Episcopia Hușilor

Data: 22 August 2022

Municipiul Vaslui va fi sâmbătă, 27 august 2022, gazda ediției a 4-a a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Eparhia Hușilor, eveniment care se va desfășura cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, chiriarhul locului.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Vaslui (ITOV), aflată la a patra edi­ție, va reuni, la Vaslui, sute de tineri de pe tot cuprinsul eparhiei. Aproxi­mativ 100 de voluntari se vor implica în buna organizare a evenimentului, pe parcursul întregii zile.

Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cul­tural-educative (conferință sus­ți­nută de Jonathan Jackson; ateliere de comunicare în Parcul Copou) și artistice (concert tradițional). Întregul eveniment va avea tema: „Identitate virtuală versus identitate reală. Pericol, nepăsare sau stare de fapt?”.

Ziua va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată, începând cu ora 7:00, de Preasfințitul Părinte Ignatie la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Vaslui.

Deschiderea oficială ITOV 2022 va avea loc la ora 10:30, în Parcul Copou din Vaslui.

Va urma apoi conferința susținută de cunoscutul actor și cântăreț de origine americană, câștigător a 5 premii Emmy, convertit la Ortodoxie, Jonathan Jackson (intrarea liberă). Conferința va fi transmisă live pe pagina www.facebook.com/ episcopiahusilor.ro.

Atelierele de comunicare pe baza temei conferinței se vor desfășura tot în Parcul Copou, de la ora 14:00.

De la ora 17:00, în aceeași locație, va avea loc spectacolul tradițional susținut de solistele: Teodora Panainte, Raluca Radu, Viviana Bulugu și Grupul Ecou. După concert și cuvântul de final al Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va urma „Marșul Tineretului” pe traseul: Parcul Copou - Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Bulevardul „Ștefan cel Mare” - Crucea Gării - Sensul giratoriu OMV - Sala Sporturilor.