Întâlnirea Tinerilor Ortodocși la Iernut, Luduş

Un articol de: Dorin Grama - 06 Iunie 2018

Departamentul Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în colaborare cu Protopopiatul Luduș și Parohia Iernut II, a organizat Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Iernut. Activitatea s-a desfășurat la Liceul Tehnologic din Iernut, în prezența părintelui Păunel Juchi, inspector eparhial pentru tineret, a protopopului Lucian Voșloban, a părintelui Ioan Florea, a părintelui Ionuț Buda și a părintelui Silviu Feier, gazda evenimentului.

Tema întâlnirii, „Hristos și prietenii. Mărturisirea prieteniei” a cuprins un moment de rugăciune, prezentarea unui fragment din filmul „Minunea”, dezbateri pe tema prieteniei, precum și un scurt program artistic, ce a constat în prezentarea piesei de teatru „DC” de către elevul George Hădărig, sub îndrumarea actorului și regizorului Rudi Moca, prin care a fost arătat conflictul între generații (copii - părinți) într-o manieră dramatică presărată şi cu momente comice și care a stârnit emoție în rândul publicului.

Părintele Ioan Florea a prezentat, cu această ocazie oferta de Tabere pentru Tineret a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia din această vară şi a antrenat pe tinerii prezenți în diverse jocuri și ateliere specifice.