Întâmplări minunate în Postul bucuriei în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Un articol de: Irina Ursachi - 28 Decembrie 2023

În preajma sărbătorii Naște­rii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădău­ților, a fost săvârșită sâmbătă, 23 decembrie 2023, slujba de sfințire a casei construite cu sprijinul Bisericii și al unor creștini inimoși.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădău­ților, a binecuvântat prin ungere cu untdelemn sfințit și prin stropire cu agheas­mă întregul cămin, alături de arhim. Mihai Balan, exarh de zonă și stareț al Mănăstirii „Sihăstria Râșcăi”, cel prin a cărui dragoste și jertfelnicie s-a împlinit această bucurie în numai două săptămâni de muncă.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre faptul că suferința poate fi alinată prin bunătate, puterea binelui co­vârșind mereu răutatea, creș­tinii zilelor noastre încercând prin faptele bune asupra aproapelui să compenseze felul în care L-a primit lumea pe Pruncul Iisus Hristos în urmă cu mai bine de 2000 de ani. Din dorința de a aduce bucuria Nașterii Domnului în sufletele celor greu încercați în această perioadă și de a oferi puțină mângâiere, arhim. Mihail Balan a împăr­tășit despre cum a aflat de necazul acestei familii și despre bunătatea celor care s-au alăturat acestei inițiative, dovezi ale proniei divine.

În luna ianuarie a anului viitor vor începe lucrările de construcție a unei noi case în comunitate, anul tre­cut, prin grija și osteneala părintelui stareț, fiind construită o altă casă în comuna Rădășeni.

În prima parte a Postului bucuriei, în urmă cu numai trei săptămâni, a fost binecuvântată o altă casă dăruită unei familii numeroase din cătunul Verbia al Parohiei Bălinești, Protopopiatul Rădăuți.