Interconectați pentru viitor

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 11 Feb 2022

Proiectul „Interconectați pentru viitorul tău”, inițiat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Consiliul Jude­țean Iași, a avut lansarea în data de 10 februarie a.c. şi are ca obiectiv sprijinirea accesului la educație al elevilor cu aptitudini la limba română și matematică din mediul rural și familii dezavantajate. Conferința de deschidere, desfășurată online, a reunit partenerii proiectului, dar și beneficiarii acestuia: elevi de clasa a IV-a și directori ai școlilor din zonele rurale din care aceștia provin. 

Dezvoltarea competențelor de limba română și matematică ale elevilor participanți se va realiza printr-un program de pregătire, care se va desfășura în perioada februarie - mai 2022. Totodată, în perioada martie - aprilie, elevii vor participa la activitățile din cadrul Centrului de pregătire LIIS STEM JUNIOR.

Instituțiile partenere își propun să susțină elevii beneficiari ai proiectului pe parcursul traseului educațional atât prin burse, cât și prin identificarea programelor de pregătire academică și de dezvoltare personală, care să contribuie la formarea, dar și la valorificarea aptitudinilor și competențelor acestora.