Interes crescut pentru conferința SuperTeach

Data: 27 Ianuarie 2018

Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu EDUCATIVA și Institutul de Dezvoltare Personală, organizează cea de‑a doua conferință inspirațională pentru profesori, ca parte a unui proiect menit să îi sprijine pe aceștia să creeze comunități

cu o mentalitate deschisă ori să devină ambasadori ai mentalității deschise în comunitățile lor. Aproximativ 470 de profesori din Iași și regiune, cu 170 mai mulți decât în București, vor participa astăzi, 27 ianuarie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la cea de‑a doua conferință SuperTeach organizată de RBL.

După prima conferință organizată la București, la care au participat peste 300 de profesori din toată țara, cea de‑a doua conferință SuperTeach va aduna astăzi, 27 ianuarie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, peste 470 de cadre didactice și părinți din regiune.

La conferință profesorii vor urmări discursuri motivaționale și vor avea ocazia să participe la workshopuri pe teme cum ar fi impactul mentalității meschise în motivarea elevilor, o mai bună înțelegere a tipologiilor lor sau principii de formare a unor relații sănătoase între mentori și elevi. „Mă bucur să văd că acest proiect ia amploare mai repede decât ne‑am așteptat. Văd interesul profesorilor, implicarea oamenilor de calitate din afara sistemului de învățământ și cred că vom ajunge să creăm împreună o masa critică ce va genera transformarea acestuia din interior. Schimbarea vine individual, cu fiecare dintre noi”, a spus Dragoș Anastasiu, antreprenor, unul dintre inițiatorii programului SuperTeach.

Conferințele vor fi urmate de un program de formare în implementarea principiilor mentalității deschise în educație, un instrument folosit la nivel internațional pentru schimbarea mentalității. Acestea vor fi oferite de Institutul Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității reprezentat în România de Institutul Dezvoltării Personale, iar prima sesiune din acest program de formare va avea loc pe 9‑10 martie, la București. „Institutul Dezvoltării Personale implementează deja cu succes la Școala «Varlaam» din Iași principiile mentalității deschise în educație, inspirând întreaga comunitate de elevi, profesori și părinți să abordeze procesul învățării cu o mentalitate deschisă, adică să‑l privească pe celalalt ca fiind la fel de important, să țină cont de aspirațiile și nevoile celor din jur”, a spus Cristina Gheorghe, președintele IDP și Director Executiv al Fundației „Varlaam”.

Printre speakerii prezenți mâine se numără: Dragoș Anastasiu, antreprenor, preot Constantin Necula, Cristina Gheorghe, președintele IDP, Oana Moraru, Fondator Școala Helikon, Claudia Chiru, profesor școală primară, Alexandru Ghiță, fondator Educativa, Daniela Ceredeev, profesor MERITO, Vasile Brașovanu, profesor Teach for Romania, Angela Dimișcă, profesor Teach for Romania. Aceștia vor împărtăși celor prezenți la conferință experiența lor în domeniul educațional și antreprenorial.

SuperTeach este o inițiativă care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior, sprijinindu‑i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de formare în modificarea mentalității proprii și a celor din jur.

Proiectul SuperTeach este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Inițiatorii proiectului sunt Dragoș Anastasiu, Felix Tataru, Alexandru Ghiță, Cristina Gheorghe.

Susținătorii conferinței de la Iași sunt: Eurolines, GMP Group, Galaxy Design și Școala „Varlaam”.

Temele abordate la workshopuri:

Workshop 1 - „Outward Mindset for teachers” - susținut de Cristina Gheorghe și Adrian Timofti, director al Liceului „Varlaam”;

Workshop 2 - „Noua pedagogie a minții și a inimii” - susținut de Oana Moraru;

Workshop 3 - „Matematica în stil singaporez” - susținut de Claudia Chiru;

Workshop 4 - „Creierul și inteligența emoțională” - susținut de Vasile Brașovanu;

Workshop 5 - „Educație non‑formală și tehnici alternative de învățare” - susținut de Daniela Ceredeev;

Workshop 6 - „Creativitate și autonomie în învățare” - susținut de Angela Dimișcă, profesor Teach for Romania.

Despre Fundația Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non‑profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o țară mai bună pentru businessul responsabil și, în felul acesta, pentru toți românii.

Despre EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale ce dezvoltă și promovează o gamă largă de oportunități de dezvoltare personală pentru tinerii din România. Printre proiectele curente se numără: RIUF - Romanian International University Fair, EDMUNDO - Consiliere gratuită pentru studii în străinătate, UNIVERSALIO - Consiliere pentru admitere la universități de top, REVIRO - Serviciu de recrutare pentru tinerii români cu studii sau experiență internațională, AdmitereOnline.ro - Platforma online de înscriere la universitățile din România.

Despre IDP

Institutul Dezvoltării Personale oferă programe și modele de dezvoltare personală și de transformare organizațională pentru lideri. IDP folosește metodologii validate academic și modele confirmate de rezultate practice locale și internaționale. Din 2016 IDP este reprezentant unic în România al Institutului Arbinger, lider Mondial în schimbarea mentalității. Mai multe informații pe adresa www.idp‑romania.ro.