Întreită bucurie în Parohia Ortodoxă Nădlac

Un articol de: Ieromonah Vasile Nica - 21 Noiembrie 2018

În Duminica a 26-a după Rusalii și întâia a Postului Nașterii Domnului, credincioșii Parohiei Nădlac au avut o întreită bucurie: Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a slujit în biserica parohială cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Au slujit pr. protopop Flavius-Axinte Petcuț, pr. Nicolae-Mirel Lazăr şi pr. paroh Alexandru Cotoraci și arhidiaconii Mircea Proteasa și Gheorghe Lehaci.

Părintele protopop a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod, după care numeroși copii și credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cuvântul de învăţătură, Prea­sfinţitul Părinte Emilian Crişanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că sufletul se hrănește cu rugăciune și fapte bune, nu cu cele materiale, care au fost prețuite de bogatul din Evanghelia citită astăzi la Sfânta Liturghie.

După încheierea slujbei a avut loc lansarea cărţii intitulate De la Nădlac la Alba-Iulia”, a Gabrielei Adina Marco, prezentarea fiind făcută de învăță­toa­rea Liana Porubszki. După prezentare, Preasfințitul Părinte Emilian a felicitat-o pe autoarea cărții. La eveniment au luat cuvântul și alți invitați.

Cel de-al treilea eveniment a fost sfințirea de către ierarh și soborul împreună slujitor a troiței înălțate recent la intrarea în oraș, spre slava lui Dumnezeu.

La încheiere, preotul paroh Alexandru Cotoraci a mulţumit Preasfinției Sale pentru bucuria adusă în parohie, precum și oficialităților prezente la acest eveniment și tuturor celor care au contribuit la înălțarea troiței.