Întrunire a preoților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 11 Octombrie 2019

În perioada 7-9 octombrie 2019, în municipiul Constanța a avut loc, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, întrunirea metodică anuală a preoților militari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Delegatul Patriarhului României la eveniment a fost părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal.

Marți, 8 octombrie, activitatea a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltprea­sfin­țitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți militari, în capela Inspectoratului Județean de Jandarmi din Con­stanța. Evenimentul a continuat la Complexul „Meridian” al MAI cu sus­ținerea a două conferințe: „Dobrogea în contextul organizării bi­sericești, militare şi politice”, de către părintele lect. dr. Ionuț Holubeanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constan­ța, și „Participarea Jandarmeriei Române în cele două conflagrații mondiale”, de către prof. dr. Costin Scur­tu, directorul Muzeului Na­țional Militar „Regele Ferdinand”, filiala Con­stanța. În a doua parte a zilei, preo­ții militari au vizitat nava „Ștefan cel Mare” a Gărzii de Coastă. 

Miercuri, 9 octombrie, partici­panții au vizitat mănăstirile Dervent și Strunga din județul Con­stanța, la cea din urmă părintele Alexandru Morariu susţinând prelegerea „Învățătorul (dascălul) în comunitățile rurale româ­nești”. 

„A fost o întrunire bogată din punct de vedere istoric, dar și încărcată de o aleasă trăire duhovnicească. Un popas de refe­rință l-a constituit vizitarea bibliotecii Arhiepiscopiei Tomisului, pentru care aducem mulțu­miri Înalt­prea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie”, ne-a declarat părintele Felix Iulian Radu, șeful Secției asistență religioasă din cadrul Direcției Informare și Relații Publice a MAI.