Întrunire a preoților parohi din Protopopiatul Sector 2 Capitală

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 15 Iunie 2023

Biserica Parohiei Popa Soare din cadrul Protopopiatului Sector 2 Capitală a găzduit astăzi, 15 iunie, întrunirea preoților parohi din protoierie. În cadrul întrunirii conduse de părintele protoiereu Mihai-
Cristian Popescu au fost discutate mai multe aspecte de ordin administrativ privind activitatea bisericească din parohii, între care reiterarea măsurilor de prevenire a incendiilor, organizarea unei tabere de vară în perioada 19-25 iunie la Ansamblul Mănăstiresc Apostolache din județul Prahova, la care vor participa 20 de elevi de la Școala nr. 77, care au obținut premii la olimpiadele de la disciplinele religie, respectiv cultură și spiritualitate românească.

De asemenea, a fost adusă la cunoștință reprezen­tanților parohiilor din cadrul Protoieriei Sector 2 invitația Sectorului Agricol, Viticol și Silvic de a participa la întâlnirea tematică de la Secția de vinificație de la Urlați, județul Prahova, în data de 13 iulie 2023, întrunire organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul ședinței, părintele protoiereu Mihai-Cristian Popescu a oferit preoților parohi noile Sfinte Antimise însoțite de sfinte moaște, primite de la Întâi­stătătorul Bisericii noastre în cadrul ceremoniei festive din data de 13 iunie, în Sala „Europa Chris­tiana” a Palatului Patriarhiei.