Întrunire de cerc pastoral în Protopopiatul Săveni

Un articol de: Ziarul Lumina - 06 Feb 2019

În data de 3 februarie 2019, în Duminica a 32-a după Rusalii, Parohia „Sfântul Nicolae” - Crasnaleuca din Protopopiatul Săveni, judeţul Botoşani, a primit vizita părintelui protopop Constantin Macuc şi a preoţilor din parohiile învecinate, membri ai Cercului pastoral „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”. Preotul paroh Axinte Nicu, împreună cu mulţimea de credincioşi, i-a primit pe oaspeţi cu bucurie.

La finalul Sfintei Liturghii săvârşite în biserica Parohiei Crasnaleuca, părintele protopop Constantin Macuc a ţinut un cuvânt de învăţătură la Evanghelia zilei, a vameşului Zaheu, subliniind importanţa milosteniei în viaţa omului şi modurile prin care putem să-I slujim lui Dumnezeu.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, părintele protopop, însoţit de ceilalţi preoţi prezenţi, a rostit o rugăciune de binecuvântare pentru lucrările ce s-au săvârşit în biserica parohială din Crasnaleuca în decursul anului ce a trecut: refacerea pardoselii şi placarea cu marmură, repararea şi modernizarea sistemului termic, înlocuirea mobilierului bisericesc vechi cu altul nou din stejar sculptat şi achiziţionarea unei mochete noi. În încheiere, protoiereul a felicitat, binecuvântat şi încurajat credincioşii şi preotul paroh pentru cele realizate.

Preotul paroh Nicu Axinte de la Parohia „Sfântul Nicolae” - Crasnaleuca a mulţumit tuturor celor prezenţi, dar şi celor care au ajutat la realizarea lucrărilor. La final, credincioşii şi preoţii prezenţi au participat la o agapă organizată de familia Buche Virgil.