Întrunirea cercului pastoral-misionar Telega din Prahova

Un articol de: Pr. Vasile Toma - 06 Martie 2024

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Telega din cadrul Protoieriei Câmpina s-au întrunit marţi, 5 martie, la biserica Parohiei Teșila II din comuna Valea Doftanei, judeţul Prahova.

Programul a debutat cu Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de preoţi. Părintele Valentin Dima de la Parohia Pietriceaua a rostit un cuvânt de învăţătură privitor la perioada liturgică în care ne aflăm, a Triodului, și despre pregătirea credinciosului pentru Postul Mare.

La întrunire a participat și părintele Constantin Moraru, secretarul Protoieriei Câmpina, care, la sfârşitul Sfintei Liturghii, a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor din prima zi a pelerinajului istoric la împlinirea a 250 de ani de la aducerea în țară a moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, evidenţiind importanţa prezenței sfintelor moaște în parohiile și mănăstirile din cuprinsul Protoieriei Câmpina, unde acestea au poposit.

În continuare preoţii participanţi au luat parte la conferinţa cercului pastoral, unde părintele Petre-Octavian Popa de la Parohia Teșila I a susţinut referatul „Pastorația bolnavilor, aspecte misionare și practice”, la finalul căruia au avut loc discuţii pe marginea temei, care este una de actualitate pentru toți preoții, dar mai ales pentru clericii din mediul rural care au în cuprinsul parohiilor lor tot mai mulți credincioși bătrâni și bolnavi.