Întrunirea Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Un articol de: Pr. Daniel-Ionel Marari - 25 Ianuarie 2021

Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-a întrunit joi, 21 ianuarie, sub preșe­din­ția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului, la Centrul eparhial de la Ro­man în ședință de lucru.

Cu acest prilej, responsabilii sectoarelor din cadrul Administraţiei eparhiale au prezentat sinteza activităţilor administrative, culturale, catehetice, editoriale, social-filantropice, precum și de patrimoniu și construcții bisericești, din anul 2020, la nivelul fiecărei subunităţi, pe baza dărilor de seamă. De asemenea, au fost dezbătute principalele aspecte economice și financiar-contabile de la nivelul Centrului eparhial şi al subunităţilor.

În partea a doua a lucrărilor au fost analizate propunerile de proiecte şi programe în vederea receptării şi aplicării, la nivelul Centrului eparhial, al protopopiatelor, al parohiilor și al mănăstirilor, a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” și „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

În continuare, ierarhul a menționat faptul că, asemeni anilor anteriori, și în 2021, în cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se vor desfășura mai multe programe cultural-catehetice și social-filantropice la care sunt așteptați să se implice toți cei care iubesc Biserica.