IPS Arhiepiscop Irineu, la 60 de ani

Un articol de: Florin Croitoru - 01 Iulie 2013

În data de 2 iulie, Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, împlineşte 60 de ani. Această aniversare reprezintă pentru preoţii şi credincioşii Arhiepiscopiei Alba Iulia un prilej de mare bucurie şi de rugăciune pentru ierarh, dăruit de Dumnezeu pentru păstorirea şi întărirea vieţii spirituale a credincioşilor din judeţele Alba şi Mureş. În data de 5 iunie 2011, Înaltpreasfinţitul Irineu a fost întronizat ca întâi stătător al scaunului vlădicesc de la Alba Iulia de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Acum, la împlinirea vârstei de 60 de ani, când bucuria nu este doar a Părintelui nostru pe care îl aniversăm, ci şi a întregii Eparhii, se adaugă bucuria celor aproape 23 de ani de arhierească slujire ai Înaltpreasfinţiei Sale.

La acest ceas aniversar, Îi mulţumim lui Dumnezeu că l-a dăruit pe Înaltpreasfinţitul Irineu ca Părinte al Arhiepiscopiei Alba Iulia şi Îl rugăm să îi dăruiască sănătate, har peste har şi apostolat rodnic. Întru mulţi ani, Înaltpreasfinţite Părinte!