IPS Arhiepiscop Irineu, la Ungheni, Mureş

Data: 10 Feb 2015

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent luni, 9 februarie, în două parohii din apropierea municipiului Târgu-Mureş. Astfel, începând cu ora 10.00, a săvârşit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Iosif-Ioan, fiul părintelui Marius Negruşa din Parohia Moreşti, Protopopiatul Târgu-Mureş. De la ora 11.00, s-a aflat în oraşul Ungheni, unde, în Parohia Ungheni I, a oficiat slujba de binecuvântare a Capelei mortuare construite aici.

„Este o mare bucurie pentru parohia noastră astăzi, pentru că l-am avut în mijlocul nostru pe Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de binecuvântare a noii noastre Capele mortuare. L-am aşteptat pe Arhipăstorul nostru aşa cum se cuvine: cu reculegere şi recunoştinţă pentru acest efort pe care l-a făcut ca să ne binecuvinteze munca noastră de atâţia ani“, a spus parohul Ioan Man a spus.

Lucrările la Capela mortuară din Ungheni au început în anul 2009, la iniţiativa autorităţilor locale şi cu implicarea părintelui Ioan Man şi a credincioşilor din Ungheni. Majoritatea cheltuielilor de construcţie au fost suportate de Primărie şi Consiliul local, iar o parte de credincioşi şi mai mulţi donatori şi binefăcători. Capela mortuară deserveşte toate comunităţile de creştini din oraşul Ungheni. (Arhid. Liviu Stanciu)