IPS Mitropolit Andrei a vizitat mai multe parohii din Protopopiatul Huedin

Un articol de: Ziarul Lumina - 17 Martie 2018

În săptămâna a patra a din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a efectuat mai multe vizite pastorale în câteva parohii ale Protopopiatului Ortodox Huedin. Ierarhul a fost însoțit de arhid. consilier Claudiu Grama și de protopopul Dan Lupuțan.

Prima vizită a fost în Parohia Bologa, unde este paroh Nicoară Florin. IPS Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune în biserica parohială, iar apoi s-a oprit şi la casa parohială, unde purtat discuții duhovnicești și administrative cu parohul. Următoarea oprire a fost în Vișagu, parohie de munte, unde păs­torește tânărul părinte Apostol Ioan Vasile. Ierarhul s-a închinat în biserica parohială apoi a vizitat familia preotului la casa parohială, binecuvântânu-i și încurajându-i, conform protopopului Dan Lupuţan.

În Parohia Săcuieu, unde paroh este Ionică Valentin Pop, după o rugăciune în biserica parohiei, parohul i-a prezentat ierarhului planurile de viitor, printre care construirea unei capele mortuare. A urmat o vizită la casa parohială unde ierarhul s-a întâlnit cu familia parohului. O altă vizită a fost efectuată și la casa parohială din Parohia Buteni, unde este paroh Dan Mihai Muntean, unde ierarhul i-a binecuvântat pe cei trei copii ai părintelui, conform protopopului Dan Lupuţan.  

„Ultima oprire a fost la sediul Protopopiatului Huedin. Aici, ierarhul a rostit o rugăciune la mormântul fostului protopop de Huedin, părintele Dorel Pușcaș, iar apoi a vizitat angajații protopopiatului, noul Centru de socializare și activități recreative «Sfânta Ecaterina», familia protopopului și angajații cantinei sociale”, a spus pr. Dan Lupuțan.