IPS Mitropolit Andrei, în mijlocul elevilor Seminarului din Cluj-Napoca

Un articol de: Pr. Robert Kovacs - 24 Martie 2017

În cea de-a patra săptămână a Postului Mare, Înaltprea­sfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a întâlnit cu elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

În Paraclisul Seminarului, ierarhul a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite. În soborul de slujitori s-au aflat părinții profesori ai instituției de învățământ, directorul Seminarului, lect. dr. Liviu Vidican-Manci, și decanul Fa­cultății de Teologie din Cluj-Napoca, pr. prof. dr. Vasile Stanciu. De asemenea, alături de seminariști au luat parte la Sfânta Liturghie și profesorii seminarului.
IPS Părinte Mitropolit Andrei le-a vorbit elevilor despre post și despre așteptările pe care societatea le are de la ei şi i-a îndemnat pe fiecare în parte să fie un exemplu atât pentru colegi, pentru comunitatea din care provin, cât și pentru viitorul țării. Elevii seminariști au dat răspunsurile liturgice, iar, apoi, majoritatea celor prezenți s-au împărtășit cu Cinstitele Daruri. La final, IPS Mitropolit Andrei le-a dăruit elevilor cărți de rugăciuni.