IPS Mitropolit Andrei în vizită în Protopopiatul Dej

Un articol de: Pr. Costinel Șoaită - 18 Martie 2017

În săptămâna a treia din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a efectuat câteva vizite în Protopopiatul Dej. Primul popas a fost la Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Vad. Aici, părintele Nicodim, stareţul mănăstirii, împreună cu obştea şi cu David Prunean, primarul comunei Vad, i-au prezentat ierarhului lucrările realizate până în prezent şi proiectul de arhitectură al întregului complex monahal.

Următoarea vizită a fost în Parohia Bogata de Jos, unde părintele Cosmin Mocean slujește de mai bine de 15 ani. Aici IPS Mitropolit Andrei s-a închinat în biserica ce îl are ocrotitor pe „Sfântul Arhidiacon Ștefan” şi a apreciat toate lucrările care au fost desfăşurate în această parohie.

Ultima vizită a fost în Parohia Bogata de Sus, unde paroh Ionuţ Rodilă. Ierarhul s-a închinat în biserica ce îi are ocrotitori pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel și a apreciat lucrările efectuate de curând la casa parohială.

„Ne bucurăm de fiecare vizită a Părintelui nostru Mitropolit și îi suntem recunoscători pentru că întotdeauna este alături de păstoriții săi”, a precizat Ioan Buftea, protopopul Dejului, care l-a însoţit pe ierarh în vizitele pe care le-a făcut în cadrul protopopiatului.