IPS Mitropolit Laurenţiu, la biserica din Romano di Lombardia

Data: 04 Decembrie 2013
Românii din nordul Italiei au posibilitatea să participe la sfârşitul acestei săptămâni la mai multe evenimente duhovniceşti organizate la Biserica „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei“, din Romano di Lombardia, Bergamo-Italia. 
 
Hramul acestei biserici româneşti va fi sărbătorit prin Sfânta Liturghie oficiată duminică, 8 decembrie, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfinţitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi un sobor de preoţi şi diaconi.
 
Pe lângă hramul bisericii, un alt eveniment important pentru comunitatea românească din această parte a Italiei va fi sfinţirea catapetesmei din acest lăcaş de cult. Catapeteasma a fost realizată cu eforturile credincioşilor din această parohie, care au donat icoanele şi au sprijinit financiar lucrarea bisericii.

Concerte de colinde

În perioada 4-11 decembrie, o parte a membrilor Grupului psaltic „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu, coordonaţi de drd. Adrian Dobreanu, se vor deplasa în comunitatea românească din Romano di Lombardia pentru a participa la Sfânta Liturghie, ce va fi oficiată în această duminică, dar şi la alte slujbe religioase. Pe lângă participarea la sfintele slujbe, membrii grupului psaltic vor susţine mai multe concerte de colinde tradiţionale şi bizantine în parohiile româneşti din împrejurimi. Aceste manifestări religios-culturale sunt organizate la iniţiativa parohului Gelu Valentin Porumb, parohia de aici fiind înfiinţată ca urmare a nevoilor duhovniceşti ale românilor ortodocşi din această parte a Italiei. (Ştefan Mărculeţ)