IPS Părinte Mitropolit Laurenţiu, în mijlocul credincioşilor din Poieniţa şi Bogata Olteană

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 01 Octombrie 2019

Biserica „Sfântul Nicolae” din Poienița, județul Sibiu, a fost resfin­țită duminică, 29 septembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Lau­rențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care apoi a slujit Sfânta Liturghie. Locașul de cult a fost renovat în ultimii ani prin eforturile comunității formate din doar 15 persoane, cu sprijinul mai multor binefăcători.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre iubirea aproapelui. Ierarhul i-a felicitat pe cre­dincioșii din micul sat sibian și pe toți binefăcătorii care le-au stat alături în toți acești ani pentru a finaliza lucrările de renovare a bisericii, dând dovadă de iubire față de semeni și față de comunitățile din apropiere. 

Şi credincioșii din Bogata Olteană, județul Brașov, au primit binecuvântare arhierească, sâmbătă, 28 septembrie, când Mitropolitul Ardealului a stropit cu apă sfințită lucrările efectuate în ultima perioadă la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, ctitorită de regretatul profesor de teologie de la Sibiu, părintele Spiridon Cândea, fiu al satului. După slujba de binecuvântare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Anatoly” din Brașov.