Itinerar pastoral-misionar în Danemarca

Data: 28 Noiembrie 2022

În săptămâna 21-27 noiembrie, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, s-a aflat în vizită pastorală la românii din Regatul Danemarcei slujind în mănăstirile Tårs și Ikast și în parohiile românești din Aalborg, Esbjerg, Rynkøbing-Skjern și Tønder.

Sâmbătă, 26 noiembrie, ierarhul a liturghisit de hram la Aabenraa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în parohia ortodoxă românească. Cu această ocazie, ierarhul a botezat copilașul unei familii din parohie.

Duminică, 27 noiembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a încheiat vizita misionar-pastorală în Regatul Danemarcei prin slujirea euharistică din Biserica paraclis episcopal „Nașterea Maicii Domnului” din Copenhaga, capitala regatului danez. Cu acest prilej a botezat trei adolescenți, frați biologici, provenind dintr-o familie româno-sârbă, născuți în Danemarca, însă nebotezați în pruncie, precum și un prunc dintr-o familie a comunității.

Credincioșii prezenți s-au închinat Icoanei Maicii Domnului „Arătătoarea Căii”, ce se păstrează în acest lăcaș, iar la final cei mici au primit din partea ierarhului mai multe daruri.