Jurnaliști creștini la instituțiile europene de la Bruxelles

Un articol de: Elena Gabriela Zamora - 08 Martie 2019

O delegație de jurnaliști din cadrul Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române se află zilele acestea (6-8 martie 2019) la Bruxelles pentru a vizita parohii ortodoxe românești din Belgia și pentru un tur de prezentare a Centrului media al Parlamentului European.

În acest context a avut loc o întâlnire cu părintele conf. dr. Sorin Șelaru, directorul Repre­zen­tanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene și slujitor la biserica ortodoxă românească „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bruxelles.

Cu această ocazie, părintele Sorin Șelaru a vorbit despre istoricul acestei biserici, dar și despre misiunea preoților ortodocși români, aceea de păstorire a conaționalilor lor stabiliți în Belgia. Itinerarul jurnaliștilor Patriarhiei Române a cuprins și parohia ortodoxă românească cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Antwerpen, precum și Catedrala romano-catolică din acest oraș, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții Episcopiei Catolice din Antwerpen. Jurnaliștii s-au oprit și la re­dactia publi­cației Kerk en Leven (Biserica și viața).

Ultima etapă a acestei deplasări în capitala Belgiei a constat într-un tur de prezentare al Centrului media al Parlamentului European și al serviciilor de comunicare de aici, prezentare asigurată de europarlamentarul român Traian Ungureanu și echipa sa.