Laborator de religie la Biserica Govândari

Data: 22 Feb 2013

Joi, 21 februarie, elevi din clasele terminale de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa au fost din nou prezenţi la o lecţie deschisă, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Govândari“ din aceeaşi localitate.

Pentru că în programa şcolară a orelor de religie sunt prevăzute ore pentru explicarea Sfintei Liturghii şi pentru că profesorii Ortensia-Diana Raţiu şi Ilie Bădescu au susţinut deja partea teoretică a lecţiilor, preotul paroh Petru Berbentia a invitat elevii la o lecţie practică despre proscomidie. Astfel, în faţa elevilor, preotul Petru Berbentia a explicat fiecare gest liturgic şi simbolistica fiecărei părticele din prescurile necesare proscomidiei. În acelaşi timp a pus întrebări specifice acestei lecţii şi a primit răspunsuri bune de la elevi. În prezenţa copiilor, preotul a săvârşit rânduiala proscomidiei şi a oferit explicaţii pertinente la întrebările puse de elevi.
 
În final, prescurile folosite au fost tăiate şi împărţite copiilor, după ce au fost unşi cu untdelemn sfinţit la Sfântul Maslu. Preotul a apreciat implicarea celor doi profesori şi şi-a manifestat nădejdea că aceste „lecţii deschise“ vor deveni o activitate lunară, Biserica fiind un adevărat „laborator“ pentru orele de religie desfăşurate în şcoală.