„Laboratorul curiozității” la Roman

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 21 Septembrie 2023

În perioada 20-29 septembrie, la Muzeul de Științele Naturii Roman copiii sunt provocați să descopere știința interactiv și distractiv. Experiența „Laboratorul curio­zității” este o activitate interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor față de domeniile științei, pentru a deschide simțurile spre a explora știința, făcând corelații, răspunzând la întrebări. 

În zona de biologie, elevii pot descoperi cum func­ționează organele de simț, ce cu­riozități ascunde corpul uman, pot analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Turul ghidat în „Laborator” cuprinde și o serie de experimente de fizică, mecanică optică și acustică, conform infor­mațiilor de pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Național Neamț.

Un tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfă­șoară din oră în oră, în intervalul 10:00-18:00. Prețul unui bilet este de 14 lei de persoană. Mai multe detalii puteți afla de pe site