Lansare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Alba Iulia

Data: 22 Iunie 2019

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc, în Aula „Sfântul Simion Ștefan”, lansarea cărții „Scrieri duhovnicești”, operă a Avvei Iosif Hazzaya, supranumit „văzătorul de Dumnezeu”. Lucrarea, apărută la Editura „Sfântul Nectarie”, a fost tradusă în limba română de către ierom. Agapie Corbu, stareț al Schitului „Buna Vestire” din Almaș, Arhiepiscopia Aradului, prezent la lansare. 

În prima parte a evenimentului, pr. prof. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a adresat mulțumiri ierom. Agapie Corbu pentru prezența sa în mijlocul cadrelor didactice și a studenților teologi din Alba Iulia. În continuare, întâlnirea a fost moderată de pr. conf. dr. Jan Nicolae, care a evidențiat câteva aspecte ale volumului apărut. 

La rândul său, ierom. Agapie Corbu, traducătorul lucrării, a făcut o prezentare amplă a cărții, reliefând și profilul teologiei părintelui Iosif Hazzaya. La final, după mai multe luări de cuvânt, ierom. Agapie Corbu, în cadrul unei sesiuni de întrebări, a oferit răspunsuri celor care au dorit să cunoască și alte detalii despre viața Avvei Iosif Hazzaya, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.