Lansare de carte la Muzeul „Carol I” din Brăila

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 05 Octombrie 2019

În Sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” din cadrul Muzeului „Carol I” din municipiul Brăila a avut loc joi, 3 octombrie, lansarea volumului „Averea bunei edu­ca­ții” a diplomatului şi teologului Teodor Baconschi. Cu acest prilej, invitatul a susținut şi con­ferința „Educația ca miză a libertății”.

Evenimentul cultural, la care a participat şi Înalt­prea­sfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost moderat de prof. dr. Ionel Cândea, în prezenţa a numeroşi oameni de cultură, preoţi, studenţi, elevi şi credincioşi din Brăila.

În cuvântul său, chiriarhul Dunării de Jos a subliniat câteva din aspectele importante ale educaţiei, cuprinse în această valoroasă carte: „Autorul ne atrage atenţia că educaţia nu trebuie să rămână doar pe umerii şcolii, ci societatea este responsabilă de educaţie. Societatea este o şcoală întreagă”.

În partea a doua a întâlnirii, Teodor Baconschi a răspuns întrebărilor adresate din partea publicului, iar tinerii prezenţi în sală au fost provocaţi pentru a-şi exprima opiniile cu privire la aspectele pozitive şi negative pe care aceştia le-au sesizat în actul educaţional.