Lansare de carte la Protopopiatul Reșița

Un articol de: Cristian Manole - 23 Ianuarie 2017

În sala de conferințe a Parohiei „Schimbarea la Față”-Reșița au avut loc zilele trecute ședința lunară a Protopopiatului Reșița și lansarea unei cărți. După obișnuitele comunicări de început de an, preoții prezenți au luat parte la un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții „Cugetări și maxime” a părintelui dr. Alin Muntean de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Anina și a domnișoarei Antonia Mărilă de la aceeași parohie, care în prezent este studentă la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Evenimentul a fost deschis de părintele protopop Gheorghe Șuveți, care a mulțumit celor doi autori pentru faptul că au binevoit a-și lansa cartea în cadrul ședinței lunare a Protopopiatului Reșița. În continuare, a luat cuvântul domnul Ilie Chelariu, redactor-șef al Editurii Eubeea din Timișoara. Acesta a subliniat faptul că atâta timp cât mai există oameni care scriu și care citesc, cărțile nu vor dispărea, cu toate că astăzi este la modă tableta sau telefonul mobil. A luat cuvântul și părintele inspector Mihai Cătălin Ciucur, care a vorbit despre autorii cărții, arătând că aceștia au multă dragoste față de Biserică, dar și față de cultură și educație în general.

Scriitorul și publicistul Gheor­ghe Jurma, din Reșița, a arătat că această carte este ceva nou pentru zona Banatului de Munte și pentru Caraș-Severin, spunând că va urma și un al doilea volum. De asemenea, a vorbit la modul general despre aforisme, cugetări și maxime, citând în acest sens și câteva fragmente din Lucian Blaga, Nicolae Iorga, Constantin Noica și alții, prin care a vrut să arate cât de importantă este această apariție.

La finalul evenimentului, părintele dr. Alin Muntean a mul­țu­mit tuturor celor care l-au sprijinit, făcând posibilă această lansare la Reșița, precum și tuturor celor prezenți. La sfârșit, cei doi autori au dat autografe celor prezenți, cărora li s-a oferit în dar primul volum al acestei cărți.