Lansarea cărții „Neplanificat - Povestea dramatică a transformării unui fost lider de planificare familială” la Iași

Un articol de: Mihail Vrăjitoru - 25 Aprilie 2024

Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat miercuri, 24 aprilie, de la ora 18:00, un eveniment pro-viață în care a fost lansată cartea: „Neplanificat - Povestea dramatică a transformării unui fost lider de planificare familială”, a autoarei Abby Johnson. Întâlnirea a avut loc în Sala „Sinaxar” din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Cartea, apărută la Editura Doxologia, face cunoscută povestea dramatică a unei transformări personale, care aduce o mărturie plină de nădejde și compasiune în controversa actuală legată de problema avortului.

Impresionanta destăinuire a lui Abby face din această carte o lectură necesară pentru oricine se implică în dezbaterea pro-viață vs pro-alegere și o mână întinsă către femeile care se confruntă cu o criză de sarcină.

Evenimentul din această seară face parte din seria de activități „Seri la Sinaxar” și i-a avut ca invitați pe: Alina Alexandra Dedu, traducătoarea volumului; părintele Radu Brînză, coordonator Departament Pro Vita; diac. Petru Cernat, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și Cătălin Jeckel, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

„Această activitate pro-viață arată că proiectul în sine este unul care a început să meargă și o să meargă destul de bine pentru că povestea a început acum vreo doi ani, de la niște colaborări cu un prieten, părintele profesor Petru Cernat, cu care am avut anul trecut o expe­riență excepțională - am mers în toată arhiepiscopia cu mesaje pro-viață - și în începuturile cunoaș­terii noastre am zis că e nevoie de spațiile acestea în care să se prezinte problemele cu substanță pro-vita, dar să se prezinte cu o rigoare și o prestanță academice. Cred că noi operăm cu două elemente fundamentale ale societății, și anume problematica vieții și problematica familiei”, a spus părintele Radu Brînză, coordonator Departament Pro Vita, în deschiderea evenimentului. 

Abby Johnson și-a părăsit locul de muncă în octombrie 2009. Acest act simplu a devenit o știre națio­nală deoarece Abby, directorul „Planned Parenthood” din Texas (o clinică specializată în avorturi), după ce a asistat prima oară la o procedură de avort, a decis să se alăture taberei adverse, Coaliția pentru Viață.