Lansări ale Editurii „Renașterea” la Festivalul Internațional de Carte „Transilvania”
Editura „Renașterea” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a lansat două cărți în cadrul Festivalului Internațional de Carte „Transilvania”, care a avut loc în perioada 2-7 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Volumele lansate în cadrul Festivalului Internațional de Carte „Transilvania”, vineri, 5 octombrie, în pavilionul expozițional din Piața Unirii sunt: „Domnitorul Mihai Viteazu (1593-1601), Erou al Națiunii Române și Martir al Bisericii Străbune” și „Părintele Nicolae Planas, Sfântul păstor: biografie narativă”.
În cadrul evenimentului au luat cuvântul pr. prof. univ. dr. Alexandru Moraru, autorul cărții „Domnitorul Mihai Viteazu (1593-1601), Erou al Națiunii Române și Martir al Bisericii Străbune”, conf. univ. dr. Ion Cârja de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, și ierom. dr. Grigorie Benea, starețul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, moderatorul evenimentului fiind pr. Cătălin Pălimaru, directorul Editurii „Renaşterea”.
De asemenea, IPS Mitropolit Andrei a participat la lansarea volumelor „Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie” de Adrian Năstase, Mihai Gribincea, Ovidiu Dumitru și „Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie” de Adrian Năstase, Ioan-Aurel Pop, Mihai Gribincea. La eveniment au mai participat prof. univ. dr. Adrian Năstase, președintele Fundației Europene „Titulescu”, acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Mihai Gribincea, ambasador al Republicii Moldova în România.
Festivalul Internaţional de Carte „Transilvania” (FICT) este un eveniment de anvergură internaţională, care susţine cultura scrisă română şi universală. Centrul Clujului găzduiește, în fiecare an, cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. Cea de-a VI-a ediție a Festivalului este dedicată Centenarului Marii Uniri.