Lansări ale Editurii „Renașterea” la „Gaudeamus”, Cluj-Napoca
Târgul de carte „Gaudeamus” Cluj-Napoca, ediția a XIX-a se desfăşoară în perioada 18-22 aprilie, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Editura „Renașterea” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va lansa, azi, 20 aprilie, de la ora 11.00, două volume. La eveniment va fi prezent și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Despre volumul „Părintele Sofronie Saharov – teologul luminii necreate” va vorbi Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prof. univ. dr. Virgil Ciomoş și pr. lect. univ. dr. Dinu Grigore Moş. Despre volumul semnat de John Meyendorff, cu titlul „Isihasmul. Probleme istorice, teologice şi sociale” vor vorbi prof. univ. dr. Maria Crăciun și pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru.
În cadrul târgului de carte Gaudeamus este amenajat și un spaţiu dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia este expusă o colecţie de volume cu această tematică, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.
Sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 12.00, Editura „Şcoala ardeleană” va lansa, în prezența autorului, Ioan Aurel Pop, volumul „Istoria, adevărul şi miturile”, un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri. Prezintă: Irina Petraş, Vasile Sebastian Dâncu şi acad. Ionel Cândea.
În cele cinci zile ale târgului, publicul are ocazia să aleagă dintre 90 de evenimente culturale şi oferta editorială a 70 de expozanţi. Preşedintele de onoare al acestei ediţii este filosoful şi prozatorul Aurel Codoban. Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este poetul ieșean Emil Brumaru, pe care publicul l-a putut întâlni în cadrul evenimentelor de ieri, de la Librăria Humanitas. De asemenea, azi, 20 aprilie, poetul Emil Brumaru va fi prezent, de la ora 12.00 la un eveniment organizat la sediul Uniunii Scriitorilor din Cluj.
Programul târgului cuprinde şi o serie de evenimente tradiţionale pentru această manifestare, Concursul naţional de lectură pentru liceeni, Olimpicii României şi campania de colectare de carte de la expozanţi şi vizitatori. Cărţile care se vor aduna în această campanie de colectare vor fi trimise la Biblioteca din comuna Frata, conform Agerpres.