Legumele şi fructele conţin tot mai puţine vitamine şi minerale

Data: 20 Decembrie 2010

O alimentaţie bogată în vitamine şi minerale reprezintă baza unei vieţi active şi sănătoase. Din păcate, studiile de specialitate au demonstrat că, în ultimii 10 ani, legumele şi fructele conţin tot mai puţine vitamine şi minerale. În plus, acestea sunt foarte sensibile la prepararea termică sau la depozitarea necorespunzătoare. Astfel, o alimentaţie diversificată e posibil să nu mai fie suficientă pentru aportul zilnic optim de vitamine şi minerale. Pentru persoanele care au nevoie de vitalitate, energie şi un randament psihic crescut, s-a lansat un supliment de multivitamine, minerale şi ingrediente naturale, care reprezintă un aport echilibrat de substanţe necesare pentru susţinerea capacităţii de efort fizic şi intelectual a organismului. Potrivit producătorilor de medicamente, suplimentul de multivitamine este recomandat în carenţele de vitamine şi minerale care pot apărea ca urmare a unei alimentaţii dezechilibrate sau a unor factori precum: efortul fizic şi intelectual crescut, fumatul, dietele sau înaintarea în vârstă.