Lemne pentru iarnă oferite sinistraţilor din judeţul Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 09 Octombrie 2024

Deşi am intrat în cea de‑a patra săptămână de la potopul care s‑a abătut peste viaţa normală şi toată agoniseala câtorva mii de semeni din județul Galați, dragostea, disponibilitatea şi dorinţa de a‑i ajuta pe cei năpăstuiţi nu s‑au diminuat, ci au crescut în intensitate şi s‑au concretizat într‑un ajutor umanitar constant, consistent şi fără precedent.

Între programele mari prin care se oferă ajutor în continuare sinistraţilor din judeţul Galaţi se numără şi cel implementat în aceste zile, prin care aproximativ 3.000 de familii primesc, fiecare, câte un metru ster de lemne de fag pentru sezonul rece.

Acest program este susținut de Arhiepiscopia Dunării de Jos prin contribuţia deosebită a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Trei tiruri pline cu lemne au ajuns în zona sinistrată şi au fost preluate de reprezentanţii Protoieriei Covurlui pentru a fi distribuite familiilor afectate de inundații.

Marți, 8 octombrie, ierarhul Dunării de de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a mers în localitatea Slobozia Conachi la semenii greu încercaţi pentru a‑i întări duhovniceşte şi a le oferi acest ajutor. Părintele Arhiepiscop i‑a binecuvântat pe sinistraţi, le‑a oferit cărţi de rugăciune, s‑a rugat împreună cu ei şi i‑a asigurat că nu vor fi singuri în această suferință.