Lidia Popița Stoicescu, înmormântată la Brașov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 21 Septembrie 2023

Un sobor de preoți condus de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, a săvârșit marți, 19 septembrie, slujba Înmormântării doamnei Lidia Popița Stoicescu, producător de film, scriitor și publicist creștin. Slujba de prohodire a fost săvârșită în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” şi „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Parohia Brașov-Noua, ctitorie a scriitoarei Lidia Popița Stoicescu și a academicianului Nicolae Stoicescu.

Au fost citite, la final, mesajele venite din partea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a  Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, informează Mitropolia Ardealului.

Necrologul a fost rostit de preotul paroh al bisericii brașovene, Mircea Adam.

La final, Olga Lațcu, sora scriitorului Darie Magheru și cumnată a Lidie Popița Stoicescu, a recitat o poezie a regretatei scriitoare, fiică de preot din Brașov. Trupul neînsuflețit al Lidiei Popița Stoicescu a fost înhumat în cimitirul bisericii pe care a ctitorit-o la Brașov.