Lista localităților în care va începe luni școala

Data: 05 Feb 2021

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri, 5 februarie, la prânz că 149 de localităţi sunt în scenariul roşu potrivit căruia copiii vor continua să facă doar ore on‑line şi 903 în scenariul galben, în care activitățile școlare se vor face cu prezență fizică doar pentru preșcolari, școlari din ciclul primar și elevii din clasele a VIII‑a și a XII‑a. Restul localităților sunt în scenariul verde în care toți elevii vor veni la școală.

Lista localităților și rata de incidență a infectărilor pentru fiecare poate fi consultată aici https://www.edu.ro/sites/default/files/rate%20de%20incidenta%205.02.2021.pdf.

„Sunt 149 de localităţi aflate acum în scenariul roşu. Sunt 903 localităţi în scenariul galben, în care vor merge copiii de grădiniţă, vor merge cu prezenţă fizică clasele I‑IV plus clasa pregătitoare şi, de asemenea, vor merge elevii din clasele terminale care vor susţine examenele naţionale în curând”, a declarat Cîmpeanu, într‑o conferinţă de presă.

El a precizat că în ordinul comun pe care l‑a semnat împreună cu ministrul sănătăţii referitor la începerea cursurilor s‑a încercat să se răspundă tuturor întrebărilor posibile cu privire la şcolile care se deschid, în ce scenariu, având în vedere, totodată, perspectiva părinte - profesor - manager de şcoală.